Zašto Đurđevac?

Đurđevac je po mjeri svakog čovjeka i svake obitelji. Sve što je potrebno imamo u krugu od najviše 10 min. hoda (crkva, dom zdravlja, škole, trgovine, knjižnica, pekare, mesnice, manji ugostiteljski objekti, hotel “Picok”, vinogradi, mogućnost bavljenja rekreacijom i sportovima bilo u dvoranama ili čistoj prirodi).

Najvažnije, čist zrak i kvalitetna voda koji su jedan od preduvjeta za zdrav život. Dokaz tome je da se kod nas gnijezde rode i svake godine se ponovno vraćaju. Borova i bagremova šuma doprinose zdravlju i omogućuju kvalitetnu rekreaciju. Meke ceste preko bagremove šume odličan su preduvjet za bavljenje konjičkim sportovima. Rečeno je da su one  “tepih” za konje.

Kod nas djeluje 21 sportski klub i mnogo kvalitetnih udruga. Najvažnije je to što je upravljanje gradom od nedavno povjereno mladim, obrazovanim i kvalitetnim ljudima neopterećenim politikom i strankama koji vole svoj grad, namjeravaju u njemu ostati, vratiti one koji su iz njega otišli, te tako Đurđevac učiniti još poželjnijim za život. To je ujedno garancija da grad ima puno šanse razviti se u moderan gospodarski subjekt.

Na razmeđi smo između Virovitice, Koprivnice i Bjelovara (udaljenost svega oko dvadesetak kilometara) ,a niti Zagreb nam nije daleko. Svi koji su u Đurđevac došli živjeti “samo nakratko” ostaju trajno, a tako želimo da bude i ubuduće. Kod nas ima mjesta za kvalitetan život svih generacija.

 

Za sve konkretne informacije obratite nam se s povjerenjem.
vl. Katica Blažok